Wat wij doen in de sport

06 november 2018, 11.11 uur in Actueel

Topsport kan tegenwoordig niet meer zonder technologie. Maar ook de breedtesport kan profiteren van technologische ontwikkelingen! Lees welke technologische ontwikkelingen we naar de breedtesport hebben gebracht in onderstaande post.

Video Catch app
Het eerste voorbeeld van een applicatie die door Appbakkers is ontwikkeld, is de Video Catch app. Deze app is gemaakt in samenwerking met de Sport opleiding van Windesheim (de Calo). Inmiddels wordt deze applicatie onder andere  gebruikt door het eerste team van Landstede Basketbal. Met de app kunnen filmopnames gemaakt worden waarbij fragmenten getagt en opgeslagen kunnen worden. De fragmenten zijn meteen beschikbaar om terug gekeken te worden. Hiermee kan de speler gemakkelijk van feedback worden voorzien.

Hatobito app
Eén van ons meest recente project binnen de sport is de Hatobito app. De app, samen ontwikkeld met Running 20/20, Gerard Nijboer en Gert- Jan Wassink heeft en wetenschappelijke basis. De app helpt de loper om te trainen op basis van zijn hartslag, met als onderliggende methodiek de Zoladz test. De app helpt de loper bij het afnemen van de Zoladz test en daarmee kan een trainingschema worden opgesteld en kan bij een volgende test de progressie worden gemeten. De app wordt gekoppeld aan een (bluetooth) hartslagmeter, zoals bijvoorbeeld de hartslagmeters van Polar, Wahoo of Runtastic. De loper krijgt tijdens het lopen feedback om te zorgen dat de hartslag niet te hoog of te laag wordt tijdens het lopen in de zone.

Door in de juiste hartslagzones te trainen kunnen blessures worden voorkomen en helpt het de hardloper meer inhoud te krijgen.

Mijn Gym app
Voor de Calo heeft Appbakkers ook de Mijn Gym app gemaakt. Met deze app kan een docent bewegingsonderwijs een les samenstellen met behulp van instructievideo’s. In verschillende fragmenten kan een moeilijke bewegingsoefening aangeleerd worden. Met sterren kun je aangeven in welke moeilijkheidsgraad de gebruiker een instructie aan het volgen is.

Networks app
Business voeren en sporten gaan heel goed samen. Voor eerst Businessclub de Heuvelrug en later Businessclub de Wetering en Businessclub Landstede Basketbal hebben we de networks app ontwikkelt. De app houdt businessclubleden op de hoogte van het laatste nieuws, de komende evenementen en de stand van zaken binnen de sportclub waarmee de businessclub verbonden is.

    

Binnenkort kun je meer lezen over een ons meest recent uitgevoerde sport project; Mijn sportpaspoort. Deze app is helpt sporters en trainers overbelasting te voorkomen op basis van ervaren mate van inspanning.

Ben je geïnteresseerd in een app die te maken heeft met sport? Hou onze website in de gaten voor meer mooie sport projecten of neem contact met ons op.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Nieuwste projecten

arrow-right arrow-down arrow-left cross search2 twitter2 facebook2 youtube2 instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left