Hatobito – listen to your hart

Appbakkers heeft de Hatobito app ontwikkeld na aanleiding van de wens om hardlopers te laten trainen op een veilige manier.

Hardlopen heeft enorm aan populariteit gewonnen de afgelopen jaren, en daarmee ook digitale hulpmiddelen en apps. Denk aan Runkeeper, Strava en andere apps die je als hardloper kunt gebruiken om te meten hoe goed je het doet. Toch besloot olympisch zilveren medaille winnaar van 1980 Gerard Nijboer dat er een app moest komen die lopers echt helpt progressie te maken, die blessures bij lopers voorkomt en Nederland helpt om fitter te worden: de Hatobito app.

Wat is er anders aan de app die we samen met Running 20/20, Gerard Nijboer en Gert-Jan Wassink hebben ontwikkeld? De filosofie erachter. De app helpt de loper om te trainen op basis van zijn hartslag, met behulp van een aanpak die speciaal ontwikkeld is voor Gerard Nijboer door de Poolse bewegingswetenschapper Jerzy Zolads (https://nl.wikipedia.org/wiki/Zoladz-test).

We hebben samen met een team van deskundigen en Polar een app ontwikkeld waarmee je de Zoladz test kunt uitvoeren. De app maakt gebruik van een connectie met hartslagmeters, zoals de H10 van Polar of andere merken, en geeft feedback tijdens het lopen en na afloop.

Zo ziet de app eruit:

De eerste versie van de app is uitgebreid getest door de hardloop professionals.

In de loop van het jaar zal de app worden uitgebreid, zodat coaches direct contact kunnen houden met hun lopers en ze adviezen kunnen geven om meer uit hun hardloop training te halen.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Nieuwste projecten

arrow-right arrow-down arrow-left cross search2 twitter2 facebook2 youtube2 instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left