SESAME Eurostars – sneller revalideren na een kruisband operatie

17 oktober 2023, 03.10 uur in Uncategorized

Het schrikbeeld van elke (professionele) voetballer: een gescheurde kruisband. Hoe help je voetballers na de operatie sneller te revalideren? Dat gaan TU/Delft, Biomex uit Londen, de KNVB en Appbakkers onderzoeken.

In het SESAME-project werken Biomex uit Londen, TU/Delft en Appbakkers samen aan technologie die sporters helpt na een kruisbandblessure en reconstructie operatie sneller te revalideren. Het project heeft een internationale subsidie gekregen (de zogenaamde Eurostars: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/eurostars) om het project samen met de KNVB te gaan uitvoeren. Als Appbakkers zijn we behoorlijk trots dat de subsidie is toegekend, want de selectieprocedure is streng en maar een klein deel van de aanvragers ontvangt ook daadwerkelijk subsidie.

Doel van het project is om technologie die is ontwikkeld voor musculoskeletale revalidatie bij sporters en patiënten op de markt brengen. Deze technologie, gebaseerd op het gebruik van elektrische stimulatie aangedreven door bewegingsdetectie en AI, is ontwikkeld onder een recente ‘Innovate UK Smart Grant’ en we zijn nu op zoek naar verbetering en vooruitgang voor topsporters na een sportblessure. Het project zal onze bestaande prototypes gebruiken en valideren door samen te werken met topsporters van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Op basis van feedback worden diverse verbeteringen doorgevoerd en we voeren vervolgens een klinische studie uit om prestatiegegevens te verzamelen die nodig zijn voor wettelijke goedkeuringen.

In de figuur hieronder is de oplossing schematisch weergegeven:

Dit zijn foto’s van het tot nu toe door Biomex en TU/Delft ontwikkelde prototype:

In het project ontwikkelt Appbakkers samen met Biomex de connectie met de sensoren, de app die de fysiotherapeuten en sporters gebruiken voor hun oefeningen met stimulatie en integreren we de data en het AI model in een dashboard omgeving. We zijn heel erg benieuwd of we met deze oplossing ervoor kunnen zorgen dat professionele en recreatieve voetballers na hun operatie sneller weer kunnen voetballen dan voorheen!

 

 

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Nieuwste projecten

arrow-right arrow-down arrow-left cross search2 twitter2 facebook2 youtube2 instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left