AmbulanceZorg Nederland – de protocollen app

Hoe ondersteun je ambulance personeel het best met de nieuwste protocollen? Dat was de vraag van AZN aan Appbakkers.


Ambulancepersoneel volgt voor de beste zorg aan patienten protocollen die zijn opgesteld door een landelijke commissie die op basis van jarenlange ervaring de beste protocollen hebben ontwikkeld. Deze protocollen zijn niet statisch, maar worden eens in de zoveel tijd aangepast naar de nieuwste medische inzichten. Hoe zorg je ervoor dat de vrij uitgebreide lijst met protocollen handzaam en eenvoudig in gebruik wordt aangeboden aan ambulancepersoneel? En hoe zorg je ervoor dat de protocollen op verschillende manieren doorzoekbaar zijn?

Voor deze uitdaging heeft AZN samengewerkt met Panton en Appbakkers, om de grote hoeveelheid complexe informatie intuïtief en gebruiksvriendelijk aan te bieden in een app. Het resultaat: de vernieuwde AZN app:

           

In de app is het mogelijk om op verschillende manieren bij het juiste protocol te komen: via een lijst met protocollen, via ingangsklachten of met ondersteuning van een redeneerhulp. Ook is het mogelijk om binnen een gekozen protocol te zoeken (context afhankelijke zoekfunctie), om als gebruiker aantekenen te maken en om op regionaal niveau met alternatieve protocollen te werken. Alles dynamisch opgebouwd vanuit de backend die door Ambulance Zorg Nederland zelf gevuld en onderhouden kan worden.

Drie maanden na live gang hebben we samen met AZN het eindproduct en het proces geëvalueerd:
“De Ambulancezorg app is (met een gehele nieuwe inhoud) alweer drie maanden live! Een goed moment om samen met appbouwer AppBakkers het ontwikkelproces te evalueren en af te ronden. We zijn dik tevreden over de samenwerking in deze.

AppBakkers blijft ons ondersteunen in het beheer van de app. Het LPA9 staat weliswaar in de app, maar de ingangsklachten en ziektescripts ontbreken bijvoorbeeld nog. Voorlopig is er genoeg te doen! (Trudie van Duin, AZN)”
https://www.linkedin.com/posts/trudie-van-duin_ambulancezorg-app-ontwikkelen-activity-7095412965335527424-rIRG?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Nieuwste projecten

arrow-right arrow-down arrow-left cross search2 twitter2 facebook2 youtube2 instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left