Beeldbank – alle bedrijfsfoto’s georganiseerd op 1 locatie

Ontwikkel een applicatie waarmee bedrijfsbeelden veilig, vindbaar en deelbaar zijn. en geautoriseerd kunnen worden voor gebruik door de mensen die op de foto staan. Het resultaat: beeldbank.nl

Ilse de Vries, ondernemer, zocht een software ontwikkelaar die in korte tijd een beeldbank applicatie kon maken waarmee beelden geordend konden worden opgeslagen. In de markt was vooral behoefte aan het kunnen opslaan van de toestemming van personen die gefotografeerd zijn (een quitclaim). Daarnaast moest de applicatie uiteraard goed beveiligd zijn, en mocht de data niet buiten de EU worden opgeslagen. Tenslotte moest de applicatie bij het uploaden van foto’s automatisch herkennen of er mensen op de foto staan en suggesties doen voor zoekwoorden voor het snel terug kunnen vinden van het beeld.

Appbakkers heeft samen met Ilse de applicatie ontwikkeld in een aantal sprints, zodat de applicatie na een paar maanden al gelanceerd kon worden in de markt. Door heel intensief samen te werken, feedback direct te verwerken en weer te testen is er in korte tijd de applicatie live gegaan waar inmiddels een aantal klanten dagelijks mee werken.

AI voor beeldherkenning en tag suggesties
We hebben in de applicatie AI toegepast voor het herkennen van gezichten op foto’s en het doen van tag suggesties (zoekwoorden), zodat direct wordt herkend of er een quitclaim nodig is en op welke woorden de afbeelding teruggevonden kan worden. Dit scheelt beheerders van de beeldbank veel tijd tijdens het toevoegen van de foto’s en zorgt ervoor dat voor elke foto die gebruikt wordt in een uiting ook daadwerkelijk toestemming is verkregen van de personen die erop te zien zijn.

 

Voor meer informatie, zie https://beeldbank.nl/

 

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Nieuwste projecten

arrow-right arrow-down arrow-left cross search2 twitter2 facebook2 youtube2 instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left