Organiseer inspraak met YouMee

Youmee is een visie en werkwijze voor een gelijkwaardige en inclusieve dialoog, bedoeld om in groepen vraagstukken te onderzoeken en oplossingen aan te dragen.

Youmee is zowel een onderzoeksinstrument als communicatiemiddel en creëert een ‘living document’, waarin telkens opnieuw de dialoog kan worden gestart, bijvoorbeeld om nieuws te delen of gezamenlijk resultaten te evalueren en verbeteringen aan te jagen.

Youmee maakt gebruik van een app waarin vraagstukken worden geplaatst waarover jij je mening kunt geven. Centraal staat het deliberatieve karakter. Hiermee wordt polarisatie vermeden en worden mensen onbewust geïnspireerd tot nieuwe inzichten en anders denken. Youmee geeft iedereen de kans om gezien en gehoord te worden en deel te nemen. Daarbij kun je in Youmee veilig een afwijkende mening hebben, omdat je anoniem reageert.

YouMee kan worden ingezet bij het ophalen van meningen over te vormen beleid, bij burgerberaden, bij strategieontwikkeling in ledenorganisaties en (grotere) organisaties.

Appbakkers heeft de app en de backend ontwikkeld en blijft als ontwikkelingspartner de komende jaren verbonden aan YouMee. Kijk voor meer informatie ook op https://www.youmee.nl/.

 

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Nieuwste projecten

arrow-right arrow-down arrow-left cross search2 twitter2 facebook2 youtube2 instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left