Wilhelmina ziekenhuis – Kinderen laten bewegen via interactieve speurtocht app

Wilhelmina ziekenhuis – Kinderen laten bewegen via interactieve speurtocht app.

Voor kinderen en ouders is een bezoek aan het ziekenhuis soms heftig, spannend of intensief. Dit komt de behandeling niet altijd ten goede. Voor het nieuwe Ouder en Kind-centrum van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) gingen we samen met Panton, ontwerpers voor zorg, de uitdaging aan om een plek te creëren waar niet alleen medische zorg wordt verleend, maar kinderen en hun ouders ook kunnen ontspannen en verleid worden om in beweging te komen.

Zodra kinderen en hun ouders de afdeling betreden maken ze kennis met Ed Eekhoorn en zijn vrienden. In de patiëntenkamer worden de kinderen uitgedaagd om op speurtocht te gaan door het Ouder en Kind-centrum. Tijdens hun zoektocht kunnen ze de gevonden dieren scannen met de app. Vanuit de app krijgen ze nieuwe uitdagingen aangeboden: vind Pieter Pad in de vloerprojectie, kom te weten hoe Dunya Das een burcht bouwt bij de interactieve spiegel of schuif met de verschillende karakters op de magneetwand.

Als de kinderen alle acht bewoners gevonden hebben, ontvangen ze een insigne waaruit blijkt dat ze scout van het Asserbos zijn geworden. Bij een bezoek aan het Duurzaamheidscentrum van het Asserbos ontvangen ze op vertoon van hun insigne een cadeautje.

Door de hele afdeling heen, van verloskunde tot de kinderafdeling, zijn de ontwerpen terug te vinden die elk op een andere manier de kinderen uitdagen en ontspanning bieden.

Bekijk hier een impressie van de het hele project, van de app tot aan de inrichting van de interactieve ruimtes:

Wilt u zelf ook een interactieve app voor bezoekers, kinderen of volwassenen, neem dan contact met ons op.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Nieuwste projecten

arrow-right arrow-down arrow-left cross search2 twitter2 facebook2 youtube2 instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left