Stervensdruk – digitaal vastleggen van uw uitvaartwensen

Help uw nabestaanden bij het organiseren van uw uitvaart door het vastleggen van uw uitvaartwensen.

  

Met Stervensdruk kunt u wensen vastleggen, maar ook eenvoudig wijzigen en het helpt u om eventueel samen met uw nabestaanden duidelijkheid te krijgen over wat u wenst.

Hoewel niemand geconfronteerd wil worden met overlijden, is het een pijnlijk feit dat iedereen te maken krijgt met verlies en afscheid nemen. Stervensdruk wil voorzien in de behoefte aan duidelijkheid rondom de praktische zaken en wensen van de overledene rondom de uitvaart.

Met de app Stervensdruk is het mogelijk om uw uitvaartwensen digitaal vast te leggen, zodat uw nabestaanden na het overlijden op 1 plek alle informatie over de laatste wensen toegankelijk hebben. Dit voorkomt dat nabestaanden veel lastige keuzes zelf moeten maken, tijd kwijt zijn aan het zoeken van adreslijsten, foto’s, muziek, kleding en andere praktische zaken die confronterend kunnen zijn tijdens het verwerken van het verlies van hun partner of familielid.

In de app kunnen onder andere wensen rondom opbaren, begraven, muziek tijdens de plechtigheid, adreslijsten, contactpersonen en andere wensen worden vastgelegd. De gebruiker kan foto’s, muziekbestanden en video’s toevoegen. Ook is er een checklist aanwezig voor praktische zaken die geregeld moeten worden na het overlijden van een partner of familielid.

Alle informatie kan worden geëxporteerd naar een pdf document, zodat het gedeeld kan worden met de uitvaartbegeleider of notaris.

In dit artikel leest u meer over de initiatiefnemer en de beweegredenen om de app te laten ontwikkelen:

https://www.destentor.nl/zwolle/je-eigen-uitvaart-regelen-met-een-app-dankzij-gilbert-57-uit-zwolle-kan-het~a98a4014/

In deze video legt de bedenker en ondernemer achter Stervensdruk uit wat zijn drijfveer is om de applicatie op de markt te brengen:

 

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Nieuwste projecten

arrow-right arrow-down arrow-left cross search2 twitter2 facebook2 youtube2 instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left