i-Vention, het responsive luchtsysteem van de toekomst

Gezonde lucht voor een veilig (sport)klimaat.

 

Het sporten in sportscholen is cruciaal om te blijven bewegen voor een optimale vitaliteit. Ons immuun-systeem is het belangrijkste afweersysteem tegen allerlei virussen en bacterien die infecties kunnen veroorzaken. Bewegen is daarom een belangrijk preventiemiddel. Sporten moet wel plaatsvinden in een veilige omgeving. Intensief sporten zorgt voor een hogere ademfrequentie waardoor eventueel aanwezige virussen of bacteriën in grotere volumes worden geïnhaleerd.

Sporten moet ook plaatsvinden in een comfortabele omgeving. Sportprestaties worden sterk beïnvloed door de omgeving waarin zij worden uitgevoerd. Door het gebruik van biometrische data die vaak in sportscholen worden gemeten (BMI, hartslag, vetpercentage) wordt met het responsive systeem de beste sportomgeving gerealiseerd. De kostbare tijd die wij besteden moet een zo hoog mogelijk resultaat opleveren van de training.

Appbakkers heeft samen met een consortium van specialisten en experts op het gebied van sport, infectierisico’s, ventilatie en luchtreiniging een systeem ontwikkelt om veilig en comfortabel sporten mogelijk te maken.

i-Vention integreert ventilatie, luchtreiniging en koelingstechnieken en biedt de ultieme omgeving voor sporten met verschillende intensiteiten. De modulaire bouwstenen zorgen voor een product op maat om voor elke sportomgeving de beste oplossing te krijgen. i-Vention wordt vraaggestuurd door het meten van omgevingsfactoren (bijvoorbeeld fijnstof, CO2) en persoonlijke factoren (hartslag, vermogen). i-Vention heeft verschillende standen: een infectiestand en standaard stand. De besturingsinstellingen worden automatisch aangepast voor elke stand. Persoonlijke factoren zoals hartslag als maatstaf voor metabolisme en verhoogde fijnstof concentartie zullen de instellingen aanpassen om een ​​comfortabele luchttemperatuur in de sportomgeving te bieden en de opname (doses) van fijnstof te verminderen. De omgevings- en persoonlijke parameters worden vertaald naar nuttige informatie voor sporters en instructeurs die de veiligheid en gezondheidstoestand van de sportruimte te tonen.

In deze video wordt uitgelegd hoe het systeem in de praktijk werkt: https://www.youtube.com/watch?v=ZXYxTLNR3k4

In dit project heeft Appbakkers de connectie met de sensoren gebouwd, de software ontwikkelt waarmee de input van sensoren, aantal mensen en sportintensiteit worden gebruikt om besmettingsrisico te bepalen en de oplossing gebouwd waarmee het ventilatie- en luchtreinigingsysteem wordt aangestuurd. Daarnaast heeft Appbakkers het i-Vention dashboard ontwikkelt waarmee inzicht wordt gegeven in de status van de luchtkwaliteit in de verschillende ruimtes van de sportschool. Deze data wordt ook via een narrowcasting systeem zichtbaar gemaakt voor de sporters in de sportschool. Tenslotte heeft Appbakkers de app ontwikkelt waarmee instructeurs inzicht wordt gegeven in de luchtkwaliteit van de ruimte waarin ze werken, plus de mogelijkheid om het systeem (beperkt) te kunnen aansturen.

Op de i-Vention website kunt u meer over dit project lezen: https://i-vention.nl/.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Nieuwste projecten

arrow-right arrow-down arrow-left cross search2 twitter2 facebook2 youtube2 instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left