BlueCanary: Appbakkers lanceert oplossing voor ventilatie

Appbakkers lanceert samen met gezondheidsexpert Francesco Franchimon een oplossing voor het verkrijgen van grip op ventilatie in gebouwen.

Ventilatie in scholen en andere ruimtes is door de uitbraak van corona een actueel thema geworden. Hoewel de notie dat voldoende frisse lucht in een ruimte altijd goed is voor onder andere werk- en leerprestaties is in het verleden weinig aandacht geweest voor het effect van ventilatie op de verspreiding van infectieziektes. Expert op dit vlak, dr. Francesco Franchimon en Appbakkers hebben hun kennis en expertise gebundeld en gezamenlijk een oplossing ontwikkelt waarmee inzichtelijk gemaakt kan worden wanneer geventileerd moet worden om prestaties te verbeteren én besmettingsgevaar te minimaliseren. Deze oplossing brengen ze gezamenlijk onder de naam BlueCanary op de markt.

Wat is het?

Vanuit een centraal dashboard worden sensoren en een app met elkaar gekoppeld. De gegevens worden gekalibreerd op basis van het gebruik per ruimte, door het aantal mensen, het gebruik van de ventilatievoorzieningen te registreren en ruimte eigenschappen zoals vloeroppervlak te kennen. De CO2 metingen kunnen dan op de juiste wijze vertaald worden naar docenten en gebouwbeheerders. De docenten krijgen bijvoorbeeld een signaal wanneer er geventileerd moet worden.

Waar vind ik meer over de oplossing?

Op de website https://bluecanary.nl/ vindt u alles over de oplossing en kosten van de diverse pakketten.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Nieuwste projecten

arrow-right arrow-down arrow-left cross search2 twitter2 facebook2 youtube2 instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left