Beste app idee van Deventer Ziekenhuis

Hoe stimuleer je innovatie in mHealth? Deventer Ziekenhuis, Panton en Appbakkers werken samen om goede mHealth projecten te realiseren.

We hebben met Appbakkers voor Isala workshops gegeven over het ontwikkelen van een app. In een gesprek met Deventer Ziekenhuis ontstond het idee om deze workshop onderdeel te laten zijn van een breder project om innovatie te stimuleren op het gebied van mHealth: (H)app jij het beste idee van DZ?

Samen met de ICT afdeling van het DZ, Panton (ontwerpers voor Zorg) en Appbakkers is een prijsvraag uitgeschreven onder het personeel van het Deventer Ziekenhuis. De inzendingen werden door een jury bestaand uit een brede afspiegeling van medisch personeel, management, ICT, externe bouwers en ontwerpers beoordeeld en de 10 beste inzendingen kregen in een workshop de gelegenheid om hun idee om te zetten in een pitch. De pitches zijn door dezelfde jury beoordeeld en drie winnaars konden tenslotte hun idee pitchen aan alle medewerkers van DZ. Het beste idee, de Hooikoorts app, wordt op dit moment gerealiseerd.

De innovatiemanager van DZ over het project:

“De (H)app jij het beste idee was een prijsvraag om app-ideeën te verzamelen. De “Allergotchi” won hier de prijs. Een app om hooikoortspatiënten digitaal van een diagnose en behandelwijze te voorzien. Esther van ’t Riet: ‘Dit zijn meer dan zo maar leuke “evenementen”. Veel lof voor de mensen achter de organisatie hiervan. Op beide prijsvragen kwamen tientallen geweldige ideeën binnen. Voor mij is het hoge aantal inzendingen een bewijs dat we hier met z’n allen nadenken hoe zorg beter kan. ” (bron: http://dz.instantmagazine.com/dz-live/stz#!/innovatie)

 

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Nieuwste projecten

arrow-right arrow-down arrow-left cross search2 twitter2 facebook2 youtube2 instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left