Allergogo – de Hooikoorts app voor kinderen

De Allergogo is de app die we samen met het Deventer Ziekenhuis en Panton (ontwerpers voor zorg) hebben ontwikkeld om kinderen met hooikoorts te helpen meer grip te geven op hun ziekte.

Met deze app kunnen kinderen elke dag op een speelse en educatieve manier bijhouden hoe het met hun hooikoorts gaat. Ze kunnen kiezen om dat te doen met een grappig figuurtje – Allergotchi – of  met een eigen foto.

Het is mogelijk klachten vast te leggen en bij te houden welke medicijnen zijn gebruikt. Het dagboekje laat kids zien hoe het met hun hooikoorts gaat tijdens het seizoen. Ook zijn er tal van tips te vinden om erger worden van hooikoorts te voorkomen.

 

De Allergogo is een heel mooi voorbeeld van co-creatie tussen verschillende partijen. Appbakkers heeft het Deventer Ziekenhuis in 2016 benaderd met het aanbod om workshops te verzorgen over hoe je van een idee naar een app komt (het ‘App-in-1-dag’ concept). Bij het Deventer Ziekenhuis vonden ze het idee erg leuk en ze besloten het groter in te zetten, namelijk als onderdeel van een wedstrijd onder het DZ personeel: (h)App jij het beste idee van DZ? Doelstelling van de wedstrijd was om innovatieve ideeën op het gebied van eHealth uit de organisatie naar boven te halen. Maar liefst 45 teams van DZ medewerkers hebben hun idee ingestuurd en de door een breed samengestelde jury 10 beste ideeen hebben de workshop ‘App-in-1-dag’ doorlopen om het idee verder te brengen. De uitgewerkte ideeen zijn vervolgens nog een keer beoordeeld en de jury heeft de Allergogo als winnaar gekozen en het ziekenhuis heeft budget vrijgemaakt om het idee ook daadwerkelijk te gaan realiseren.

 

Vervolgens heeft het team met kinderartsen, verpleegkundigen, Panton, Appbakkers en DZ ICT nauw samengewerkt om de Allergogo te bouwen en te laten testen door kinderen, met als eindresultaat de lancering van de app tijdens DZ live afgelopen januari. Hoe dat ging ziet u hier:

 

 

Het Deventer Ziekenhuis heeft een pagina op de website opgezet over de Allergogo met achtergrond informatie, reacties van kinderen op het gebruik, een uitleg video en een ‘making off-video’:

 

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Nieuwste projecten

arrow-right arrow-down arrow-left cross search2 twitter2 facebook2 youtube2 instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left