Fluent Webdesign: dé Trend van nu!

18 december 2017, 05.12 uur in Actueel

Webdesign ontwikkelt zich razendsnel. Sites van twee jaar terug kunnen aanvoelen alsof ze uit de 20e eeuw komen. Fluent Webdesign is dé trend van nu.

Geen statische websites meer, maar een volledig interactieve ervaring! 

via GIPHY

In een wereld waarin desktop, laptop, tablets en smartphones nauw met elkaar samenwerken, is een website al snel outdated. Websites van nu moeten in eerste instantie volledig responsive zijn op al deze platformen, maar daar houdt het niet op. Een Fluent Webdesign houdt met meer rekening.

via GIPHY

Microsoft’s nieuwe Fluent Design Systeem is onder andere te gebruiken als voorbeeld voor Fluent Webdesign. Het is gebaseerd op de volgende vijf elementen:

  • Licht: verbetert de oriëntatie van de gebruiker tijdens selectie en navigatie waardoor de nodige sfeer ontstaat voor gebruikersbegeleiding. Bijvoorbeeld verlichten van objecten wanner de muis eroverheen gaat.
  • Diepte: Extra dimensies toevoegen aan een 2D-display geeft meer overzicht en duidelijkheid als ook een interessante visuele omgeving.
    Beweging: soepele natuurlijke overgangen die een naadloze schakeling geven tussen elementen, schermen en vensters, waardoor het gevoel van continuïteit tussen elke interactie ontstaat.
  • Materiaal: Elementen met exclusieve feel and touch experience, die de gebruiker verleidt tot interactie.
  • Schaal: Focus op ontwerpconsistentie en interoperabiliteit tussen alle soorten apparaten, van 2D tot 3D (bijvoorbeeld Virtual Reality).

Uiteindelijk moet dit alles zorgen voor een bepaalde flow. Wanneer je dit integreert naar websites, zul je moeten denken aan verschijnende tekst, verwisselende afbeeldingen wanneer je met je muis eroverheen gaat, een achtergrond die lichtelijk meebeweegt wanneer je scrollt of een video die vloeiend het volledige scherm overneemt op de landingspagina.

via GIPHY

via GIPHY

Het concept is nu duidelijk, maar hoe ziet dit er in werkelijkheid uit? En voldoet je eigen website wel aan de eisen van nu? Klik hieronder op de landingspagina’s van de volgende websites die Fluent Design volledig geïntegreerd hebben. Deze websites hebben minimale navigatie en bewegende elementen op de landingspagina. Ook gebruiken ze allen de volledige breedte van de pagina.

Born Group

White Frontier Brewery

Endeavour Capital

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Nieuwste projecten

arrow-right arrow-down arrow-left cross search2 twitter2 facebook2 youtube2 instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left