Mijn Sportpaspoort – voorkom overbelasting en blessures

Een app die helpt om overbelasting en spierblessures bij sporters te voorkomen, dat is Mijn Sportpaspoort.

 

Appbakkers ontwikkelde in opdracht van een fysiotherapeut een app waarmee teamsporters kunnen aangeven hoe zwaar ze een training of een wedstrijd hebben ervaren.

Op basis van een wetenschappelijk gevalideerde formule (de EMI score- Ervaren Mate van Inspanning) wordt vervolgens de kans berekend op overbelasting. De sporter krijgt een melding als de kans op overbelasting groter wordt, zodat hij of zij tijdelijk wat minder intensief kan gaan trainen.

Een sporter kan zich via de app verbinden met zijn fysiotherapie praktijk en een melding sturen als hij of zij een blessure heeft. De fysiotherapeut kan dan contact opnemen om te zien of behandeling gewenst is.

Naast inzicht voor de individuele sporter krijgt ook de trainer van het team inzicht in hoe het team de trainingen en wedstrijden ervaren. Hierdoor kan de trainer de intensiteit van trainingen aanpassen, en daarmee de kans op spierblessures bij de sporters verkleinen.

De app wordt momenteel bij een aantal voetbalteams en hardloopclubs ingezet en op basis van de feedback van de gebruikers verder ontwikkeld.

 

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Nieuwste projecten

arrow-right arrow-down arrow-left cross search2 twitter2 facebook2 youtube2 instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left