MedScan app – track and trace van medicatie in het ziekenhuis

Met de MedScan app gecontroleerde logistiek van medicatie in het ziekenhuis waarborgen.

 

 

MedScan (https://www.medscan.nl) is een organisatie die ziekenhuizen helpt bij het verbeteren en beheersen van hun patiëntveiligheid en ketenprocessen. Voor een van de processen, namelijk het bereiden, ophalen en afleveren van medicatie binnen het ziekenhuis heeft MedScan aan Appbakkers gevraagd gezamenlijk een app te ontwikkelen voor track-and-trace van de medicatie vanaf de apotheek tot aan het afleveren bij een arts of afdeling.

De apotheek maakt medicatie klaar, die vervolgens in de MedScan backend als ‘gereed voor pick-up’ worden aangemeld. De logistiek medewerker heeft op zijn telefoon de MedScan app en scant zijn medewerkers pas (via barcode of nfc chip). De app controleert vervolgens of de medewerker ook gerechtigd is om de medicatie op te halen.

 

De medewerker scant vervolgens met de app de barcode van de container met medicatie, en krijgt in de app te zien naar welke locatie de medicatie gebracht moet worden. Komt de logistiek medewerker bij de locatie aan, dan levert hij de medicatie af door de barcode van de locatie (kamernummer) te scannen en de pas van de medewerker (arts of verpleegkundige) die de medicatie in ontvangst neemt. Deze gegevens worden gecheckt met de backend van MedScan en de app geeft aan of de locatie juist is en of de juiste medewerker de medicatie in ontvangst neemt.

Door het systeem en de app ontstaat er een gecontroleerd proces van ophalen en afleveren van medicatie en is altijd inzichtelijk waar de medicatie zich in het proces bevindt.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Nieuwste projecten

arrow-right arrow-down arrow-left cross search2 twitter2 facebook2 youtube2 instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left