Formularium

Isala en AppBakkers komen, na een succesvolle samenwerking omtrent de Appwijzer, met een nieuwe app: Formularium. Een nieuwe stap is gezet in de digitalisering van de zorg!

675 duizend mensen – inwoners van twintig gemeenten- beschouwen Isala als hét ziekenhuis binnen hun regio voor algemene ziekenhuiszorg. Naast basiszorg verleent Isala topklinische zorg op een aantal hooggespecialiseerde functies en is Isala een erkend traumacentrum.

Isala vindt innoveren essentieel en het virtuele ziekenhuis, waarbij patiënten dankzij digitalisering steeds meer zelf kunnen, komt steeds dichterbij. De volgende stap is gezet met Formularium regio Zwolle en Meppel. In deze app en website combinatie wordt informatie gedeeld over medicijnen die in de regio rond Zwolle en Meppel worden voorgeschreven. Medisch specialisten, huisartsen en andere zorgverleners die recepten uitschrijven, kunnen via site of app zien welk middel ze voor bepaalde aandoeningen kunnen voorschrijven. Op die manier helpt de app bij een betere afstemming van wat er wordt voorgeschreven.

De hoofdstukken van het formularium worden opgesteld door meerdere werkgroepen, bestaande uit een specialist, ziekenhuisapotheker, huisarts, apotheker en specialist ouderengeneeskunde. Per indicatie en behandelstap wordt aangegeven welk geneesmiddel eerste en eventueel tweede keus is.

Door op deze manier “samen te werken” als regio wordt de kwaliteit en effectiviteit van de receptuur verbeterd. Zo zullen de verschillen tussen bijvoorbeeld huisartsen verkleind worden en ben je als klant verzekerd van de best mogelijke zorg.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Nieuwste projecten

arrow-right arrow-down arrow-left cross search2 twitter2 facebook2 youtube2 instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left