De Axia Smart Active app: de ‘First Connected chair’

De Axia Smart Active bureaustoel maakt je bewust van je eigen zitgedrag. De bijbehorende app daagt je bovendien uit om een actieve werkstijl te ontwikkelen! 

Ga nu naar de Google play of Apple App Store en download gratis jouw persoonlijke coach!

BMA is genomineerd voor een Dutch Interactive Award! Bekijk de case op http://www.eguide.nl/case/2674

Veel en verkeerd zitten kan leiden tot vervelende klachten. BMA Ergonomics heeft daarom samen met AppBakkers, Salland Electronics en Triggerfish een innovatief project gestart om beter zitgedrag te stimuleren. Op basis van de Axia Smart Chair is een concept ontwikkeld waarin de slimme bureaustoel, bluetooth sensoren en een app de gebruiker helpen om zitgedrag te verbeteren. Een mooi voorbeeld van Internet of Things uit de alledaagse praktijk.

De slimme bureaustoel registreert zitgedrag en stuurt de data in realtime door naar de smartphone App. De app geeft de gebruiker persoonlijke feedback en daagt uit tot een actieve houding, onder andere door aan te geven wanneer de gebruiker na een periode van zitten wordt geadviseerd op te staan en te bewegen. Ook bevat de app tips, instructies voor het optimaal instellen van de stoel en een overzicht van historisch zitgedrag.

De succesvolle samenwerking tussen de betrokken partijen heeft geresulteerd in een app die is genomineerd voor een Dutch Interaction Design Award (http://www.eguide.nl/case/2674)

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Nieuwste projecten

arrow-right arrow-down arrow-left cross search2 twitter2 facebook2 youtube2 instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left