De Eerste Telefoon met Fingerprint Sensor in je Touchscreen!

07 maart 2018, 03.03 uur in Actueel

Lees meer over de nieuwste technologie van de vingerafdrukscanners.Vingerafdrukscanners zijn de meest geschikte manier om je smartphone mee te unlocken. Er is alleen één maar: Ze nemen een flink stuk van je telefoon in, wat bijvoorbeeld je schermformaat beperkt. Dit is verleden tijd met de nieuwste technologie trend van de afgelopen maanden: Under-Display Fingerprint Sensors!

Nu edge-to-edge touchscreens steeds meer allerdaags worden, is de extra knop voor je vingerafdrukscanner vaker verloren ruimte. Synaptics, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de aanraakinvoer op miljoenen laptop trackpads en smartphoneschermen, zag dat probleem. Het idee is simpel. De scanner wordt verstopt onder het scherm. Dit is de Clear ID Optical Sensor!

Precies een jaar geleden kondigde Synaptics voor het eerst zijn FS9100-sensor voor optische vingerafdruksensoren aan. In die tijd was het slechts een technologische doorbraak – meer een intentieverklaring dan een echt toekomstig product – en de daaropvolgende gebeurtenissen hebben aangetoond dat er problemen waren met de implementatie van die technologie, die naar verluidt Samsung tot een last-minute verandering had gedwongen met de Galaxy-smartphone. Samsung wilde een scherm zonder rand, zonder de biometrische ID-functie aan de voorkant te verliezen, maar de integratie van de optische vingerafdruklezer verliep niet volgens plan en Samsung moest een onhandig geplaatste vingerafdruksensor plaatsen op de achterkant van de Galaxy van 2017.

Met de Vivo smartphone is het dan nu toch eindelijk gelukt! De Clear ID Optical Sensor “ziet” je duim door de ruimte tussen de pixels van een OLED-touchscreen, en gebruikt het scherm zelf voor verlichting van de afdruk. De scanner staat alleen als de telefoon wordt opgepakt, of als je je opnieuw moet authentiseren. Daarna is het scan-gedeelte niet te onderscheiden van een normaal touchscreen scherm en werkt het ook naar behoren. Er is alleen één maar: Zoals in onderstaande GIF te zien is, kun je in het juiste licht de sensor zien onder het scherm.

Het maakt niet uit welk bedrijf er nu samenwerkt met Synaptics, want één ding is zeker: In 2018 gaan er zeker meer telefoons volgen met deze futuristische technologie. De vraag en waardering voor dit soort technologie is er al. Nu is het tijd dat één van de grootste mobiele merken als Samsung of iPhone op de markt komen met deze grote belofte. Ik kan niet wachten!

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Nieuwste projecten

arrow-right arrow-down arrow-left cross search2 twitter2 facebook2 youtube2 instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left