5 Meest Aparte Smartphones die Écht Bestaan

17 januari 2018, 01.01 uur in Actueel

 5 revolutionaire, maar vooral hele aparte smartphones.

Waar vroeger de één nog een uitklapbare en de ander een uitschuifbare telefoon had, lijkt het nu wel of elke smartphone nagenoeg hetzelfde is: Een groot touchscreen met soms wel of geen homebutton. Niet iedereen is hiervan gediend. In dit blog behandelen we 5 revolutionaire, maar vooral aparte smartphones die nú in de maak zijn, en in de smartphone industrie een frisse wind laten waaien.

DRAS Phone

Moderne smartphones worden groter en groter in omvang omdat gebruikers een steeds groter scherm nodig hebben om mee te werken. De ontwerpers van R&D Core merkten op dat de draagbaarheid van de toestellen hierdoor achteruit ging. De inklapbare DRAS Phone moet dit probleem tegengaan. Het ontwerp bevat een flexibel scherm zonder stevig frame eromheen zodat het gevouwen kan worden van een kleine draagbare mini-telefoon tot een compact standaard telefoonformaat met volledig touchscreen. Of de mobiel opgevouwen makkelijker mee te nemen is, is echter nog maar de vraag: Een dunne mobiel is prima in de broekzak mee te nemen terwijl een kleiner dikker object eventueel minder fijn in de broekzak zit. Zou het iets voor jou zijn?

Lenovo C Plus

De Apple Watch is er niets bij: De Lenovo C Plus! Deze smartphone bevat een volledig flexibel scherm die de mobiel in een handomdraai verandert in een armband. Het innovatieve buigbare scherm is volledig te gebruiken als smartwatch wanneer je de mobiel om hebt. Naast de telefoon kwam Lenovo met de Folio Tablet, die dezelfde technologie bevat. Flexibele toestellen zijn niet nieuw: Samsung, Nokia en LG werken ook aan dit soort toestellen, maar Lenovo is het eerste bedrijf die de markt met dit product betreedt.

 

Triple display Flip

Hoewel het nog slechts een concept is, is de Flip onze favoriet. Deze smartphone is uitgerust met wel 3 schermen die als een tent openklappen. De mobiel kan naast als standaard smartphone zelfs gebruikt worden als boek (2 schermen naast elkaar) of mini laptopje met volledig Qwertytoetsenbord. Elk scherm is gemaakt van nagenoeg onbreekbaar Gorilla Glass, met stalen gaas dat werkt als scharnieren. Het enige wat wij aan te merken hebben op de Flip is de dikte wanneer het is ingeklapt als standaard smartphone. De Flip heeft dan een relatief dikkere body die de handligging verslechterd.

Arubixs Portal

De Arubixs Portal is ontwikkeld vanuit een diepe passie om een volledig nieuwe frisse wind te geven aan de smartphone-industrie. De belangrijkste elementen die terug moesten komen waren duurzaamheid, ergonomie, mogelijkheid tot armband en, het allerbelangrijkste, een “coole” factor. De Portal is duidelijk flexibel, waardoor het haast lijkt op een stuk dik papier. Deze smartphone heeft een verbazingwekkende uitstraling wat hem, naast praktisch, ook uiterst stijlvol maakt. De Portal komt met een Sport- en Executive-armband. Dit zijn flexibele armbanden om deze flexibele smartphone in te doen voor optimaal comfort bij het dragen van de Arubixs Portal.

 

Cicret Bracelet

De Cicret Bracelet is een toestel dat echt de moeite waard is om in de gaten te houden. Deze armband verandert je huid in een touchscreen! Na een succesvolle crowdfunding is het bedrijf gestart met de ontwikkeling van dit innovatieve toestel. De armband werkt samen met je huidige mobiel. Het projecteert je mobiele scherm op je arm, die volledig bruikbaar is als touchscreen. Een simpele druk op je arm laat je navigeren door je mobiel. Naast praktisch en innvatief is deze armband ook erg stijlvol. De eerste werkende concepten zijn ontwikkeld en beloven veel goeds voor de toekomst!

Welke van deze futuristische smartphones is jouw favoriet? Of vind je je smartphone van nu al meer dan genoeg? Laat het weten in de reacties!

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Nieuwste projecten

arrow-right arrow-down arrow-left cross search2 twitter2 facebook2 youtube2 instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left