Hoeveel kost een app nou écht?

19 januari 2017, 01.01 uur in Blogs

Plannen voor het laten maken van een app kunnen veel weerstand opleveren. De volgende bezwaren kunnen worden genoemd:

een app voegt geen waarde toe, de organisatie heeft al een mobiele website en ziet geen meerwaarde in een app of men denkt dat een app laten maken duur is. Deze vooroordelen kunnen berusten op misverstanden over het bouwen van je eigen applicatie. In dit blog gaan we dieper in op het bezwaar rond de kosten van het bouwen van een app.

Mobile-App-Make-Money

Er zijn verschillende prijsklassen voor het laten maken van een applicatie:

  • €300 – €2.000
  • €2.000 – €5.000
  • €5.000 – €20.000
  • €20.000+

€300 – €2.000

Jouw app laten ontwikkelen hoeft niet duur te zijn, maar is het echt mogelijk voor een paar honderd euro? Appontwikkeling is mogelijk voor een spotprijs, maar wees je bewust van het resultaat. Een goedkope app zal weinig tot geen maatwerk hebben en er is geen ruimte voor creatieve vrijheid. Een voordeel van een goedkope app is dat je weet wat je krijgt bij gebruik. De app is recht voor zijn raap en zal één specifieke taak perfect uitvoeren. Gebruik een goedkope app bijvoorbeeld voor evenementen, planningen, tijdschrijften of catalogi. Let wel, you get what you pay for, dus verwacht geen innovatieve technologieën in je app voor een spotprijs. Het weergeven van content met wat hyperlinks binnen een standaard opmaak is wel mogelijk in deze prijscategorie.

€2.000 – €5.000

Relatief goedkope applicaties maken gebruik van gestandaardiseerde basistechnologie. Een gestandaardiseerde app is met kleine aanpassingen te veranderen naar je eigen bedrijf. Voor dit bedrag kan je meer creativiteit verwachten dan bij de eerste categorie.

Een voorbeeld van zo’n relatief goedkope app is onze eduwijzer app. Deze app is vanuit de basis gericht op het verbeteren van de communicatie tussen school en ouder door middel van een eigen netwerk. De app is makkelijk en goedkoop toe te passen op verschillende basisscholen waardoor de kosten beperkt blijven. Lees hier verder over de eduwijzer app…
kosten eduwijzer

€5.000 – €20.000

Dit is de gemiddelde prijsklasse van een applicatie. Er is volledige ruimte voor creatieve vrijheid en eigen inbreng. Je applicatie is zorgvuldig en met maatwerk ontwikkeld en je kan een vernieuwende app verwachten die zich onderscheidt van andere applicaties.

In deze categorie vallen ook apps die gebruik maken van een wat complexer backend systeem. Zo hebben wij zelf een platform ontwikkeld waaraan beacons, geofences en slimme sensoren gekoppeld kunnen worden. Klanten hoeven niet bij elke opdracht opnieuw te betalen voor deze functionaliteit en kunnen dus profiteren van ontwikkeling die eerder door AppBakkers is uitgevoerd.

€20.000+

In deze categorie vallen de meest innovatieve apps. Relatief dure apps zijn games of apps die vaak hoog scoren in de Appstore. In deze apps zal veel tijd zitten in het design, de technologie, de user experience en de marketing. De categorie € 20.000 + is erg ruim. De pareltjes van de Appstore kosten (schrik niet) meer dan € 100.000!

Factoren die van invloed zijn op de kosten zijn afwijkende designs van de interface, koppelingen met backend systemen, dynamische aanpassing van de content op basis van gebruikersprofiel, externe factoren en zware eisen die gesteld worden aan beveiliging.

App-in-1-dag

Heb je een globaal idee voor een app, maar weet je nog niet precies hoe je dit concreet kan maken en ben je benieuwd naar de kosten? Maak dan kennis met ons concept ‘App-in-1-dag’! Voor €1.600 heb je een functioneel, interactief en grafisch ontwerp van de applicatie. Goedkoop én binnen maar één dag! Lees hier meer over deze unieke werkwijze…

Je kan ook vrijblijvend met ons in gesprek gaan om samen tot een app te komen voor uw bedrijf. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Nieuwste projecten

arrow-right arrow-down arrow-left cross search2 twitter2 facebook2 youtube2 instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left