Top 5 apps in de gezondheidszorg

17 november 2016, 11.11 uur in Zorg

De appstore van je smartphone of tablet zit vol met miljoenen verschillende applicaties. Ook als het gaat om gezondheidszorg is er een haast overvolle markt. Daarom hebben wij voor jou 5 topapps geselecteerd die gerelateerd zijn aan de zorg!

Carezone is een app die het makkelijker om jezelf en andere familieleden te verzorgen. De app helpt bij het beheren en organiseren van je medicaties. Maak foto’s van je medicaties waarna de namen, doseringen en andere handige details automatisch voor je worden toegevoegd. Ontvang daarnaast reminders wanneer het tijd is om een medicatie in te nemen of aan te vullen. Carezone helpt met het organiseren van de berg van informatie die jij lastig vindt om te beheren!

Medscape is een app die snelle en accurate klinische antwoorden biedt op specifieke gezondheidsvragen. Het is de belangrijkste medische bron voor artsen, geneeskundestudenten, verpleegkundigen en andere professionals in de gezondheidszorg. 

Daarnaast werd Medscape Consult gelanceerd als een nieuwe functie in de app speciaal voor artsen. De functie geeft artsen de mogelijkheid om klinische vragen te stellen, interessante afbeeldingen te delen en uitdagende zaken te bespreken.

Farmacotherapeutisch Kompas is een app van Zorginstituut Nederland waar alle geneesmiddel-teksten in één app offline beschikbaar zijn. Dit is handig voor huisartsen en ziekenhuis. Het is onafhankelijke geneesmiddelinformatie voor zorgprofessionals.

Het FK is ook via de internetbrowser te gebruiken. Het grootste voordeel van de app is dat je al je informatie op elk moment bij de hand hebt.VGZ Mindfulness coach is een app die je helpt met het omgaan met stress. De app bevat oefeningen waarmee je leert ontspannen en mediteren. Deze app staat op de tweede plaats van populairste apps omtrent geneeskunde. De app biedt een speciaal programma dat vijf weken duurt, maar je kunt ook een losse oefening uitkiezen. Geef aan waar je bent en hoeveel tijd je hebt: de app zorgt dan voor een geschikte oefening voor dat moment. Het is ook mogelijk om oefeningen direct in je agenda te zetten.


onderzoeksapp

Als laatste in deze lijst hebben we onze eigen app opgenomen. In samenwerking met de Isala Klinieken en Cloud9 software heeft AppBakkers de Onderzoeks App ontwikkeld. Met de app kunnen patiënten met hun smartphone of tablet gevalideerde vragenlijsten invullen en ook een logboek bijhouden. De applicatie kan voor grote groepen patiënten worden ingezet waarbij de onderzoeker zelf bepaalt welke vragenlijsten op welke momenten worden verstuurd. De vragenlijsten worden gevalideerd via de Research Manager software en maken na het invullen integraal onderdeel uit van het onderzoek of registratie. De app is namelijk volledig geïntegreerd met de Research Manager. Het uiterlijk en de functionaliteiten van de app zijn volledig aanpasbaar aan de wensen van de organisatie en de onderzoeker.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Nieuwste projecten

arrow-right arrow-down arrow-left cross search2 twitter2 facebook2 youtube2 instagram2 menu play2 mobile2 users3 signal user2 whatsapp22 envelope-o2 quotes-left